Pagina's

zondag 11 december 2011

Postzegels

Veel mensen hebben een heel leuke hobby. Van fietsen, als sport, of vissen tot het verzamelen van de meest gekke dingen. Of gaan we toch maar door met het spelen met de model spoorbaan van vroeger. Vooral een man moet iets te doen hebben.
Ondergetekende heeft radio als hobby. Toen er geen vergunning in bezit was werd het eerst luisteren op de kort golfbanden.  Nu vele jaren heb ik de volledige vergunning inclusief ook nog een aantekening dat ik geslaagd bent voor telegrafie. Morse Dus!

Nu hebben wij een heel goede vriend, die enige gezondheidsprobleempjes heeft. Hem en zijn vrouw hebben we leren kennen in de periode dat we woonden en werkten in Nes Ammim, Israël.
Aldaar was het ons bekend dat Wim heel graag Israëlisch postzegels verzameld. Niet alleen uit liefde voor het land, maar ook vanwege de mooie figuren er op, waaronder veel natuur.

Onlangs was Wim en zijn echtgenote weer eens op bezoek. En het werd heel gezellig. Toen vroeg hij aan mij van: Jaap het wordt moeilijker om aan postzegels te komen. Vooral Israël wordt de levering moeilijker.
Wil jij eens aan vrienden vragen of zij nog postzegels hebben. Het liefst van Israël.
Het doet er niet toe of ze wel of niet gestempeld zijn. Ik houdt van al die afbeeldingen.

Beste lezers van dit verhaal. Heeft u postzegels van o.a. Israël. Wilt u ze opsturen naar ondergetekende?
Jaap van Duin
Pieter Coermanstraat 20
2203GX, Noordwijk
The Netherlands.

Dank u voor het opsturen
Jaap

zondag 4 december 2011

Zondag 4 december 2011

Vandaag even mijn weblog weer eens aanvullen.
Op dit moment werkt mijn aprs station vanuit de auto prima. Wel kan ik bemerken dat er in deze regio een tekort is aan digipeaters en stations die een aprs-packets kunnen uploaden naar de APRS-server. Om dit probleem op te lossen heb ik achter het 2 meter aprs-station van 5 Watt een linear met een output van ongeveer 40 Watt. De data van mijn packets blijven op de server en zijn terug te halen op de PA7DA-9 link.
De condities lopen weer prima op, maar ik verwacht niet dat het zo wordt als ongeveer 10 jaar geleden toen de zonnevlekkencyclus super hoog was. Verwacht wordt dat deze cyclus 24 minder actief zal worden/zijn en nog erger dat na deze cyclus de zon de komende tientallen jaren inactief zal worden. Het laat verwachte hoogtepunt is met een sneltreinvaart wel bereikt en opnamen van de zon geven aan dat de meeste zonnevlekken rond de evenaar gegroepeerd zijn, wat betekend dat het hoogtepunt is bereikt.
Des alniettemin kunnen mooie verbindingen wereldwijd gemaakt worden en is 10 meter mooi open. Vorige week zelfs een prima verbinding met Henk VK2GWK op 20 meter.
Kijk op het onderste grafiek om te zien hoever de zon is
Tot de volgende keer
Jaap