Pagina's

maandag 12 maart 2012

Dutch 4X Team: Welcome

Dutch 4X Team: Welcome: Welcome on the Website of the Dutch 4X Team Blogger.                  Jerusalem   Nes Ammim                           ...

zaterdag 10 maart 2012

Dutch 4X Team: Welcome

Dutch 4X Team: Welcome: Welcome on the Website of the Dutch 4X Team Blogger.                  Jerusalem   Nes Ammim                           ...

woensdag 7 maart 2012

het belang van de plaatselijke onbetaalde omroep

Op zaterdag 25 februari begin van de avond maakte ik, als zendamateur, mijn eerste verbinding met AndrĂ© kuipers PI9ISS. Het ging heel kort. Snel rapporteren over kwaliteit van ontvangst, naam en woonplaats. Na zijn beantwoording wegwezen, want er zijn meer radioamateurs die een verbinding met hem willen maken.

Zie mijn opname van zondag 16 februari met PD9FER hieronder.

Dus dit gegeven door gemeld aan een goed vriend die bij de lokale omroep NENS werkzaam is. De gaf het weer netjes door aan de redactie van RTV-West. En ja hoor op dinsdag 28 februari werd ik gebeld door deze regionale omroep. Dit was het begin van een balletje dat flink is gaan rollen van plaatselijke omroep met vrijwilligers, naar de betaalde regionale en, ja hoor, de duur betaalde professionals van de landelijke omroepen. Dus dinsdagavond verwachte ik een bezoek van RTV-West. Snel dat rommelhok wat hobbykamer heet een beetje  toonbaar gemaakt en wat schetst mijn verbazing? Er moesten radio en tv-opnamen gemaakt worden.
Het gevolg hiervan in het volgende fragment van RTV-West.



Woensdagmorgen vroeg was dus de uitzending op zowel radio, als TV. Maar neen ik mocht het niet beluisteren, want Chiel Beelen van 3FM dwong mij om een telefonisch interview af te nemen.  
Op mijn werk aangekomen werd er na ongeveer twee uur gebeld. SBS6 Hart van Nederland aan te telefoon. Of ze langs willen komen voor opnamen. Wel antwoordde ik, er moet ook gewerkt worden. Dus i.s.m. mijn chef afgesproken dat ze om half vier bij mij thuis welkom zijn. Wel het is een mooie opname geworden!
Voordat ik vertrok moest ik wel radio 538 afwimpelen, daar het even teveel werd. Maar kort kon het nog met Dagblad De Pers. Waarvan akte. Ondertussen kwamen meer publicaties in de regionale pers!
Reactie van Ard Zandbergen van RTV NENS! Hoe voelt het aan om een bekende Nederlander te zijn?

Wel, leuk om even BN'er te zijn. Maar al dat gegons om je, waarmee ook je privacy bijna in gevaar komt hoeft van mij niet. Ik blijf liever een gewone burgers, die werkt, eet, slaapt en probeert vanuit zijn rommelige "heiligdom" zijn hobby te beoefenen. 
P.S. Ik was niet de enige zendamateur die met AndrĂ© een verbinding maakte. Voor en na mij waren het er velen en er komen er nog meer.

Met dit gegeven wil ik lokale overheden het grote belang van de plaatselijke media aantonen. 
Houdt a.u.b deze vrijwilligers in ere!

Tot de volgende keer
Jaap