Pagina's

zondag 13 november 2011

Onderstaand mijn persbericht aangaande problematiek rond de realisering van een windmolenpark tussen Noordwijk en Zandvoort

Petitie mag getekend worden op: http://petities.nl/petitie/ondersteuning-bouw-windmolenparken-in-zee


Persbericht

Petitie Voor Windmolenparken in de Noordzee

Jaap van Duin, oud raads- en commissielid te Noordwijk, is naar aanleiding van de actie van VVD/Jes een petitie gestart om de ontwikkelingen en de bouw van windmolenparken te bevorderen. Naar zijn mening dat er horizonvervuiling optreedt ten nadele van het toerisme is zeker onwaar, daar het geplande park tussen Noordwijk en Zandvoort juist op 23 Km van de kust reeds achter horizon wordt gerealiseerd en alleen bijna zichtbaar wordt tijdens weersomstandigheden met een bijzonder droge lucht. Naar zijn mening is het juist de verstedelijking in vergelijking een vervuiling van de horizon als je op afstand op zee voor Noordwijk bevindt. Tevens heeft nooit iemand geklaagd over de vele vrachtschepen die op ongeveer 10 Km voor de kust geparkeerd liggen.
Vooral voor de ontwikkeling in Nederland van groene energie is dit park gewenst, daar hier de industrie  van zal profiteren van  o.a. de in Delft ontwikkelde Ampelmann  –zie: http://www.ampelmann.nl –  kan hier goed geĆ«taleerd worden en kan op wetenschappelijk niveau verder gewerkt worden aan een hogere rendement van windturbines. Op dit moment is Nederland in plaats van voorloper in de ontwikkeling van windturbines geplaatst in de achterhoede, daar landen zoals Denemarken de ontwikkelingen doorgezet heeft, terwijl in Nederland onderzoek en productie gestopt is wegens bezuinigingen.
Het voorstel van VVD/Jes Noordwijk het park dan voor Den Helder te realiseren, heeft daar protesten opgeleverd.
Ook is de ontwikkeling van groene stroom noodzakelijk daar de vraag voor energie steeds groter wordt en fossiele brandstoffen eens uitgeput zal raken. Reeds nu consumeren we datgene wat gereserveerd is voor onze (klein)kinderen. Onze lusten voor meer zal ten koste gaan van anderen.
De natuur kan hier goed van profiteren, daar bij en rond platforms niet gevist mag worden en het geheel verboden is binnen offshore- en windmolenparken. Hierdoor kan de flora en fauna onder water bij gebaat zijn.
Ook de kust zal op afstand beter beschermd worden, omdat op de zeebodem bij- en in windmolenparken duinen –banken- door andere stroming, duinen (banken) ontstaan, waar de golfslag op gedempt zal worden.
Nog een andere opmerking over groene energie is dat een groot aantal landen in Midden Europa, waar in het verleden zwaar vervuilende industrie was, tegenwoordig steeds meer zonne-energie wordt gewonnen in parken met zonnecollectoren. Tevens wordt in veel aardolie producerende landen veel financiƫn aangewend om groenenergie te produceren. Ook daar weet men heel goed dat fossiele brandstoffen schaars gaat worden.
Van Duin vindt het bijzonder opmerkelijk dat bijna de gehele gemeenteraad, behalve van der Berg, haar maatschappelijke verantwoordelijkheid niet heeft genomen.
Opmerkelijk ook is dat de petitie van VVD/Jes te vinden is op de website van gemeente Noordwijk, waardoor burgers die hier niet mee eens niet de gelegenheid krijgen hun mening te uiten.

De petitie voor de bouw van windmolenparken in de Noordzee kan worden getekend op de website: http://petities.nl/petitie/ondersteuning-bouw-windmolenparken-in-zee



Geen opmerkingen:

Een reactie posten